Kalabazin-krema
1 ½ kalabazin
2 patata
1 l haragi-salda (edo ur)
1 tipula
oliba-olioa
25 g gurin
100 ml esne-gain
Sakramentuak
2 urdaiazpiko-xerra
1 kalabazin erdi
NOLA EGIN
Kalabazin-krema
- Sueztitu eltze altu batean tipula txikiturik, oliba-oliotan.
- Gehitu kalabazin eta erdi xerratan mozturik, azal eta guzti, eta sueztitu.
- Gehitu patata, zuriturik eta koskaturik. Sueztitu.
- Gehitu gurina eta eduki sutan pixka batean. Ondoren, estali haragi-saldaz edo urez, eta sutan eduki patatak egin arte, 10 bat minutuz.
- Patatak egindakoan, irabiagailuarekin txikitu, gatza eman eta gehitu esne-gaina. Azkenik, eman irakinaldi bat.
Sakramentuak
- Urdaiazpikoa: moztu urdaiazpikoa dado txikitan. Jarri zartaginean olio pixka bat, eta txigortu urdaiazpikoa bertan.
- Kalabazina: moztu kalabazin erdia dadotan eta gatza eman. Jarri zartaginean olio pixka bat, eta salteatu kalabazin-dadoak bertan.
Platerean nola
- Zerbitzatu krema plater sakon batean, eta gehitu sakramentu batzuk gainean
No comments:
Post a Comment