OSAGAIAK (4 lag.)
Hegaluzea
400 g hegaluze-solomo
gatza
irina
1 arrautza
ogi birrindua
Piper gorrien saltsa
1 pipermorro gorri
1 patata
gatza
oliba-olioa
ura
Tipula
1 tipula
ozpina
gatza
oliba-olioa
NOLA EGIN
Piper gorrien saltsa
- Moztu piper gorria eta oliotan potxatu, gatza emanda.
- Potxatutakoan, gehitu patata bat, zuriturik eta zatiturik, eta sueztitu pixka batean.
- Urez estali eta sutan eduki patata egin arte.
- Irabiagailuarekin txikitu, iragazi eta irakinaldi bat eman.
Tipula
- Tipula txikitu eta potxatu, gatza emanda.
- Ongi-ongi potxatutakoan, gehitu zorrotada bat ozpin.
Hegaluze-eskalopea
- Moztu hegaluzea xerratan. Gatza eman, eta pasatu irinetan, arrautzetan eta ogi birrindutan.
- Egin hegaluze-eskalopeak plantxan, oliotan ongi bustita. Zartaginean ere egin daitezke.
Platerean nola
- Lehendabizi, jarri piper gorrien saltsa.
- Jarri erdian hegaluze-eskalope pare bat.
- Azkenik, jarri tipula potxatua eskalopearen gainean.
No comments:
Post a Comment