Irudia: Joselu Blanco /CC BY 2.0
OSAGAIAK (4 lag.)
Esparragoak
1 kg esparrago
gatza
azukrea
oliba-olioa
ura
Maionesa
2 arrautza
ozpina
oliba-olioa
ekilore-olioa
gatza
NOLA EGIN
Esparrago egosiak
- Esparragoak zuritu eta atzeko zatia moztu.
- Jarri eltze batean ur hotza, olioa , gatza eta azukrea; gatz adina azukre. Jarri sutan, eta, irakiten hasitakoan, probatu, gatz eta azukre gehiago behar ote duen jakiteko.
- Esparragoak ongi egosirik ote dauden jakiteko, esparragoaren atzeko zatia probatu, zati horrek muturrak baino denbora gehiago behar baitu egosteko.
- Jarri irabiagailuaren basoan 2 arrautzak, olioa (oliba-olioa eta ekilore-olioa), gatza eta ozpin pixka bat. Alliolia egin nahi izanez gero, gehitu 2 baratxuri.
- Sartu irabiagailua hondoraino, eta piztu. Gero, geldi-geldi, goitik behera mugitu. Berehala eginen da maionesa.
No comments:
Post a Comment