OSAGAIAK (4 lag.)
Zerba
1 zerba
oliba-olioa
gatza
irina
2 baratxuri
4 urdai-xerra lodi
Parrillarako saltsa
oliba-olioa
4 baratxuri
ozpina
1 kopa koñak
Oilaskoa
4 izter
gatza
NOLA EGIN
Zerba orri-mamiak, penkak
- Bereizi zati zuria (orri-mamiak, penkak) eta berdea, eta moztu orri-mamiak 3-4 cm-ko zatitan. Garbitu. Gorde zati berdea.
- Jarri eltze batean ura berotzen, gatza emanda. Irakiten hasitakoan, gehitu zerba zatiak, tapa jarri eta irakinarazi 10 bat minutuz. Egindakoan, atera erretilu batera eta salda gorde.
- Jarri kazola zabal batean oliba-olioa eta baratxuria txikiturik. Gorritzen hasitakoan, gehitu irin pixka bat, nahastu, eta gehitu zerbaren salda pixka bat, saltsa egiteko. Saltsa egindakoan, gehitu zerbak eta eman irakinaldi bat.
Zerba-orri berdeak
- Moztu zerba-orri berdeak julianan.
- Gorritu baratxuria oliotan, eta salteatu espinaka freskoak, gatza emanda.
- Urdaiari azala kendu eta tiratan moztu. Jarri olio pixka bat zartagin batean, eta egin urdai-puskak bertan. Egindakoan, gehitu zerba-orri berdeei.
Parrillarako saltsa
- Nahastu edalontzi batean 2 baratxuri txiki-txiki mozturik, kikara pare bat oliba-olio, ozpin pixka bat eta kopa bat koñak.
Oilaskoa
- Izterrei gatza eman.
- Oilasko-izterrak parrillan egin.
- Buelta eman beste aldea egiteko, eta brotxa batekin saltsaz busti. Egindakoan, buelta eman eta beste aldea ere saltsaz busti. Erretilu batera atera eta berriz saltsaz busti.
Dena bat
- Sartu oilasko-izterrak zerba orri-mamien kazolara.
- Gehitu zerba-orri berdeak eta urdaia.
- Gehitu ur pixka bat edo zerbak egosteko erabili dugun salda pixka bat, tapa jarri eta irakinarazi 5 bat minutuz.
No comments:
Post a Comment