OSAGAIAK (4 lag.)
Natillak
1 l esne
12 gorringo
200 g azukre
NOLA EGIN
Natillak
- Lehendabizi, egin karamelua 100 g azukrerekin eta ur pixka batekin.
- Karamelua egindakoan, gehitu esnea, eta irakinarazi, karamelua desegiteko.
- Nahastu katilu batean azukrea (beste 100 g-ak) eta gorringoak.
- Esnea pixka bat hoztutakoan, nahastu esnea eta azukre-gorringoak katiluan, pixkanaka-pixkanaka.
- Bota nahasketa eltzera, iragazirik; jarri berriz sutan eta etengabe nahastu, baina ez du irakin behar. Etengabe nahastu egurrezko koilara batekin. Nahikoa loditutakoan, koilaran arrastoa uzten duenean, egina egonen da.
- Atera berehala katilu edo erretilu handi batera, hozteko.
Platerean nola:
- Zerbitzatu natillak plater sakon batean edo edalontzi zabal batean. Nahi izanez gero, bota kanela-hautsa gainean.
No comments:
Post a Comment