OSAGAIAK (4 lag.)
Parmentier-krema
1 kg patata
1 tipula
gurina
1 l haragi-salda
200 ml esne-gain
200 g gazta (behi-gazta)
Osagarria
ogi lehorra
urdaia (bacon)
Oilasko-salda
½ tipula
½ porru
1 azenario
baratxuria
2 oilasko-karkasa
ura
gatza
NOLA EGIN
Oilasko-salda
- Jarri sutan eltze batean oilaskoaren karkasak, barazkiak eta ura. Gatza eman eta eduki sutan irakiten hasi arte. Jaitsi sua eta utzi egosten denbora luzez.
Parmentier krema
- Tipula txikitu eta sueztitu olio pixka batean, olioarekin batera, gurin pixka bat ere gehitu.
- Ondoren, gehitu patatak, zuriturik eta koskaturik; sueztitu.
- Gatza eman, eta estali patatak haragi-saldaz edo urez.
- Patata egindakoan, gehitu gazta zati txikitan moztuta, nahastu eta irabiagailuarekin txikitu.
- Iragazi, jarri berriz eltzean eta gehitu esne-gaina, eta eman irakinaldi bat. Berotzerakoan, erne ibili, erraz itsats daiteke-eta.
- Krema oso lehor geldituz gero, gehitu salda pixka bat.
Osagarria
- Urdaia zatitu, frijitu eta kremari gehitu.
- Ogi lehorrari azala kendu, dadotan moztu eta oliotan frijitu.
- Jarri sukaldeko papera plater baten gainean, olioa xurgatzeko, eta atera bertara ogi-dado txigortuak.
Platerean nola
- Zerbitzatu krema plater sakon batean, eta gehitu ogi-dado txigor batzuk gainean.
No comments:
Post a Comment