OSAGAIAK (4 lag.)
Alkatxofak
24 alkatxofa
2 limoi
oliba-olioa
gatza
irina
gurina
Txanpinoiak
½ kg txanpinoi
4 baratxuri
oliba-olioa
gatza
NOLA EGIN
Alkatxofak
- Bete katilu handi bat urez, eta bota bertara limoiaren zukua eta limoi erdiak. Garbitu alkatxofak eta sartu limoi eta uretan, ez belzteko.
- Prestatu eltze batean ura, gatza eta olioa. Irakiten hasitakoan, egosi alkatxofak bertan, 20-25 minutuz.
Txanpinoiak
- Txanpinoiak garbitzeko, uretan eduki entsalada-ontzi batean. Garbitutakoan, bereizi txapelak eta hankak.
- Bota zartagin batean olioa eta baratxuriak; baratxuria pixka bat egindakoan, gehitu txanpinoiak. Utzi sutan suabe-suabe, egin arte.
Dena bat
- Alkatxofak lautan zatitu.
- Jarri zartagin batean olioa eta baratxuria sutan. Gehitu irina eta egin bexamel moduko saltsa arin bat alkatxofen saldarekin.
- Bota alkatxofak bertara; gero, gehitu txanpinoiak eta eduki sutan, pixka batean.
No comments:
Post a Comment