OSAGAIAK (4 lag.)
Arrain-salda
Arrainaren burua eta hezurrak
oliba-olioa
ura
gatza
perrexila
Patatak
1 kg patata
1 tipula
perrexila
4 baratxuri
oliba-olioa
irina
2 arrautza
Bakailaoa
800 g bakailao
NOLA EGIN
Arrain-salda:
- Jarri sutan eltze batean burua, hezurrak, tipula, gatza, perrexila eta ura. Luze egosi. Arrain-salda denbora luzez egositakoan, salda iragazi. Gatza eman.
Patatak
- Moztu tipula txiki-txiki, eta potxatu eltze zabal batean, bi baratxuri txikiturekin batera.
- Zatitu patatak 2 cm-ko xerratan eta ontzi batean utzi, urez estalita.
- Xerrak lehortu, gatza eman, irin eta arrautzetan pasatu eta ekilore-oliotan frijitu. Ez asko egin, gorritzeko adina.
- Jarri erretilu batean sukaldeko papera eta, frijitu ahala, patatak bertara atera.
- Jarri patata-xerrak tipula potxatuaren gainean eta estali arrain-saldaz; egosi 20 bat minutuz, su txikian.
- Patata egindakoan, jarri bakailao-takoak pataten gainean, azala goraka dutela. Bota perrexila gainean, txiki-txiki mozturik. Eduki sutan minutu pare batez, tapa jarrita.
- Azkeneko momentuan, bota gainean 2 baratxuri txiki-txiki eginik, oliba-oliotan gorriturik.
No comments:
Post a Comment